Followers

Wednesday, March 31, 2010

Burger

Salam,

Beberapa hari yang lepas akak aku ada beli satu jenis daging burger. Disebabkan daging burger Ramlee tiada, so tiada choice selain membeli jenama lain yang mempunyai satu alphabet dan satu nombor.

Time beli tu pun dah agak pelik sebab tengok warnanya yang merah gila macam gincu. Tapi sebab dah takde option, so beli juga lah nak try kot-kot la sesedap daging Ramlee.

Dan menu pagi tadi, aku tengok di dalam tong sampah ada baki daging burger ni. Dan aku teringat yang aku rasa macam pernah beli daging burger ni yang juga aku buang akhirnya.

Tadi aku try kukus 2 ketul daging burger ni. Time angkat daging yang dah unfrozen tu rasa macam paste yang berbetuk bulat. So aku buat-buat tak kisah la. Tapi lepas siap masak. Tengok warnanya still merah? Selalu kalau kita masak daging, lepas masak daging akan berwarna kelabu coklat-coklat menandakan daging tu dah mati (masak). 

Tapi daging burger ni sill merah menyala... sila perhatikan gambar di bawah.


Perhatikan warna daging tersebut, ingin aku tekankan di sini, warna merah tersebut aku tak edit. Aku hanya edit frame gambar saja. Dia punya tekstur? woobly woobly macam gel... agak pelik untuk daging burger... so aku pun tak tahu la part mana yang dagingnya sebab nak kata hot dog punya tekstur pun bukan... memang pelik. So next time kalau korang nak beli daging burger aku syorkan jangan cari jenama yang simbolnya satu alphabet dan satu nombor... memang akan ke tong sampah akhirnya...

5 comments:

cEro said...

haha, aku cam tau je jenama ape tu...
hahaha..

shukjessa said...

heheh aku rase sumorg tahu, kecuali yg jarang pergi section frozen food.

Cik N said...

musykil plk. mmg x penah bli brand tu. kalau dah lembik2 mane dagingnyer? betul ke daging??

theSkycrapper said...

syuk..aku xtau brand apa..habaq mai boleh?..yg aku tau Yamaha r1, r6, dgn m1 yg ada 1alphabet,dgn 1number..

shukjessa said...

hahah nak beritahu tu mcm aku kondem lak produk tu. aku bagi hint nanti ko try cari dkt supermarket ape produk frozen food (nugget, burger) yang ade 1 alphabet dgn 1 number. tak silap aku die pernah keluar iklan in radio or tv