Followers

Wednesday, March 10, 2010

Hari ini aku rasa hensem hahaha

Salam,

Abaikan tajuk di atas, saje jek bagi tajuk yang agak menjengkelkan orang, mesti orang nak baca pastu kutuk-kutuk hahah, tapi bukanlah nak cerita pasal aku hensem, sebab aku memang tak hensem. Hahaha oh lupa maaf ye kawan-kawan sebab aku tak dapat nak sambung cerpen-cerpen aku tu, sebab hari ni sehari suntuk aku berjalan-jalan keliling s.alam haha. Nanti ade mood aku sambung balik. 

Sebut pasal cerpen, tadi aku singgah MPH saje jela sebab nak cari Digital Camera punya mags, tak release lagi issue march, hari tu febuari dah keluar dah time camni. Nampak yang British punya, tengok harga, dekat 40 hengget, uih kerut muka aku. Buat matematik mudah kire bajet hahah, kang beli kang naya over bajet. Last-last tak beli, tunggu je la DCM malaysia punya, baru 9 hengget. Cerita lebih kurang je.

Dah takde magz, aku ronda-ronda la dalam MPH tu tengok-tengok buku, macam-macam jenis. Cari duit dgn bisnes pasar malam, cari duit dgn ternak cacing, bla bla bla. Sekali aku ternampak satu buku ni, tak berapa ingat tajuk tapi cerita pasal penulisan blog update menjadi buku untuk dijual. Aku pun, wah macam best ni, mana tau ada tips-tips yang best. Tapi tak beli gak hahaha sebab aku fikir balik, takpelah aku belajar balik bahasa melayu aku yang tunggang langgang ni dulu, cari orang yang boleh follow cerpen aku ni, baru lah aku kembangkan untuk jual jadi buku ke or just terus berkarya untuk kepuasan.

Hahaha hari ni entah kenapa walaupun bengang dengan kapel yg macam bangang tak pernah masuk panggung, tapi aku rasa happy walaupun aku jalan sorang-sorang. Dulu ada member aku pernah tulis dlm blog dia pasal tengok wayang sorang-sorang macam loser, aku tak terase sangat la tapi rasa macam orang gila lak. Sebab aku ni ada sejenis penyakit kalau jalan sorang-sorang suka cakap sorang-sorang ibarat bercakap dengan diri. Sebab tu kalau jalan dengan member-member aku jadi orang yg sgt bising mulut.

Cerita pertama yang aku tengok tadi adalah Soloman Kane, mati-mati aku ingatkan best. Sebab tengok iklan macam gempak giler je. Hahaha so mungkin ada benar cakap member aku semalam, tengok From Paris with love lakonan John Travolta haha.

Cerita tu tahla bagi aku takde elemen pembangkit yang buat aku teruja dan resah sampai tercungap-cungap...oopp jangan fikir bukan-bukan, ni bukan blue movie yeh hahaha. Agak kureng sebab monster terhebat pun last-last minit baru nak keluar. Tu pun macam sengal je cara dia bunuh ahli sihir tu haha. Dan macam biasa kalau cerita tu bosan, aku akan tidur. Ye aku tertidur cuma tak besnya, kiri dan kanan aku tu lelaki, aduh bosannya. Nak cuci mata pun tak boleh haha. Kiri aku apek tua pegang newspaper aduhai.

Habis tengok cerita, pergi solat dan pergi makan. Nasi goreng kampung bangla, 5 hengget dek non, air paip dibotolkan sehengget setengah peh~~ gila betul. Tapi perut dah lapo telan jela, mujur la sedap bangla tu masak. Habis makan pergi kedai speedy, cari CD hujan yang aku tak beli berapa bulan tah. haha ngaku raingers tapi cd hujan pun tak beli-beli time tu.

Cerita kedua aku tengok, The Book of Eli. Cerita ni best sebab elemen surprise banyak. Benda yang korang jangka lepas ni akan terjadi selalunya salah. Cuma macam cerita Soloman Kane tu jalan ceritanya agak slow. Cuma best bila aksi gaduh Denzel ni pakai machetee (parang panjang) bunuh siapa je yang halang laluannya nak ke barat. Putus kepala, tangan putus, perut terburai macam-macam. Tapi... aku tertidur juga. Hahah tapi kali ni bahagia sikit, kepala aku lentok ke kanan, ade awek. Lentok ke kiri ada awek. Hahaha, yang belah kiri tu agak seksi sebab pakai maxi (baju sambung dgn skirt) tapi slack dah ade balak. Yang belah kanan ni cun gak cuma hang out dengan gurlfrenz. Agak riuh diorang ni nak predict jalan cerita hahah, sampaikan aku plak yang kena beritahu kitab bible tu tulis brail (diorang cakap, oooo Eli hapal bible tu). Heheh aku sengih je la. Tapi yang panas sikit nye bila ada sorg brader nih tak tau la sekolah dekat mane, boleh jawap call dalam cinema dah la cakap kuat. Mungkin dia nampak aku dongak tengok dia pastu ramai dok bising-bisng last-last die pun borak dekat luar. Tapi pastu still sms, phone lak jenis tiap kali tekan keypad bunyi ya rabbi kuat.Oh lupa nak pesan, ni cerita pasal agama, dan last scene tu kepala korang akan teleng sikit nak membaca nama-nama kitab yang diletak sebaris sebelah menyebelah...ada aku mention pasal 'nama-nama kitab'? ye dan korang pun ble teka agaknya.

Habis tengok cerita, nak balik hujan. Gi solat, pastu tatau nak buat apa, lepak jap sambil cuci mata haha. Aku tengok handphone nokia macam angah beli, tapi harga dah jatuh. Gi kedai game tanya PS3 berapa, pastu blah, bukan ada duit pun hahaha. Masuk kedai komputer nak cari speaker, terjumpa speaker macam pak lah, dekat 250 hengget...ceyyyy duit ada tapi beli menatang tu tak makan la aku lepas ni. Sambung jalan-jalan dekat PAS sambil cuci mata.

Oh lupa lak, singgah TESCO, nampak keropok Ruffles, 2 for rm12. Aku dalam hati, aik biar betul? Teringat cerita blog sorang member kata tulis harga lain time bayar lain. So aku blah je la cari keropok yang aku dok ngidam masa dekat bentong, Chachos~!! hahaha

Serius terasa hensem bila orang jual tiket, orang jual nasi, orang jual cd, orang jual pop corn semuanya senyum dekat aku (hahaha edisi perasan tak hengat, jangan kencing tutup tau!! (piss off))

2 comments:

Cik N said...

hahhaa sx sekala perasan xpe...
best ape jln2 sorg2. tp kalau aku la nk shopping sorg2 tu boleh je cume cnfm la aku xkan beli pape cz besenye aku akn mtk pendapat org tuk beli smting esp. baju...huhuu

shukjessa said...

hahaha aku lagi len, bila sorg2 ni la aku lebih free utk masuk ke kedai idaman aku, dan mostly adalah kedai gajet dan majalah. baju2 ni time terdesak beli la haha. tp satu masalah aku adalah time makan, aku akan cari kedai yg kurang orang, sbb rimas sikit makan dlm kedai sesak tapi kite sengsorang, kalo ramai tu xpela haha