Followers

Monday, March 14, 2011

Ala omak kawenkan aku



Hari semalam (Ahad, 13 April 2011) merupakan kenduri kawen member sekolah aku dulu. Kire bestfriend dulu gak la, tapi sebab dia ni perempuan so aku takde lah rapat dah lepas habis sekolah sebab masing-masing bawa haluan masing-masing.



Meriah gak kenduri kawen dia ni since ni kenduri kampung so jemputan yang hadir pun orang-orang sekitar situ. Kitorang as rakan-rakan sekolah pon menyerang dengan agak ramai la. Konvoi aku datang terpacak start dari pukul 12.30 lagi. Time ni orang ramai tengah rancak makan. Lauk-lauk pun memang kampung style, best. Cuma segan nak tambah sebab meja kerusi tak berapa nak cukup sebab orang ramai. Nak duduk lama-lama atas kerusi pun segan sebab terasa sangat konker.

Sementara nak tunggu member lain datang, kitorang pon berdiri la ke sana sini tak tahu nak buat apa. Last-last aku keluarkan kamera dan start rakam video. Then ada sorang hamba Allah ni tegur "assalamualaikum, wah tadi ade dengar orang kata geng haluan kiri turun sini, best ni boleh berkongsi ilmu ni". Aku hanya mampu tersenyum je la, pastu borak la sedikit sebanyak dengan geng-geng OP untuk kenduri kawen ni. 

Bukanlah tujuan aku pakai baju haluan kiri sebab nak riak, tapi saje je la. Sebab aku tau, ilmu dan pengalaman aku sikit je nak compare dengan orang yang dah start buat bisnes wedding. Tapi mungkin sebab semalam aku mount kan kamera aku pada monopod, so sedikit janggal buat orang yang tak biasa tengok benda alah serupa tongkat ni. Monopod aku bawa pon as stabilizer video, since semalam aku banyak ambil video dari ambil gambar.

Cuma aku akui, seronok bila photog tegur sapa ni. Sebab aku bukan jenis starter tapi jenis friendly afterward. Dan bila orang sapa, aku jawap dan borak dengan semanisnya. 



Bila member-member dah bertemu setelah hampir 8 tahun berpisah, so macam-macamlah benda nak borak. Ada yang lupa-lupa kenal. Ada yang terkejut habis, macam aku lah. Dulu kurus je, sekarang ni montel habis. Ramai gak yang terkejut. Ada gak yang still the same, badan same, rupa dan style pon sama. Yang takkan berubah adalah, pantang jumpa kamera.



Semalam gak merupakan satu hari yang pada aku agak menarik dari segi perasaan, kegembiraan dan kenangan. Kalo perasaan, agak menarik la melihat seseorang yang korang pernah minat satu masa dahulu dah kawen, dan orang tu bukan korang. Awkward tu tetap ada, tapi sebab benda macam ni dah lama, so biarkan jelah. Gembira memang gembira sebab kawan baru je mendirikan masjid, memang hepi la kan tengok dia terkulat-kulat malu dok atas pelamin. Hahaha!



Selepas ni aku rasa tetiap bulan kawan-kawan sekolah aku bakal berkawen. Semuanya dah menjemput, insyaAllah kalo tak bz, aku pasti akan turun untuk meriahkan suasana. Aku? Lambat lagi kot, early 30's or tengok lah jodoh macamna. Nak penuhkan kenangan dengan kenduri kawen kawan-kawan aku dulu, pastu baru la turn aku lak. 



Selamat pengantin baru untuk Dayah di samping suami tersayang. Lepas ni tak tau la turn siapa lak yang akan kawen. Jangan lupa jemput aku noooo.


5 comments:

Anonymous said...

shukran. bag number HP!

Shukjessa said...

siapakah gerangan yang meminta nombor itu? boleh tolong memperkenalkan diri?

::FAIZ FARISH:: said...

nice plamin dia

GeNJiO said...

superb bro!

Shukjessa said...

hehe thanx bro =)