Followers

Saturday, January 15, 2011

Bahasa jiwa bangsa

Beberapa hari yang berlalu, aku telah di add seseorang melalui FB. Insan ni merupakan kawan kepada insan yang aku baru kenal juga lah sebab nak bertanyakan hal-hal berkaitan dengan hobi nih.

Bukanlah niat aku nak kondem budak ni (aku panggil budak sebab muda lagi), tapi attitude yang pada aku susah nak dibawa ke tengah. Yang sorang tu baik sangat lah pulak, tapi sebab polisi aku nada kena keras tapi lembut, dan since diorang masih muda so tak salah nak ber kau aku pun.

Isunya bukan besar sangat pun tapi pada aku agak annoying sebab nak bertanya or nak cakap dengan orang yang kita tak kenal, at least cakap elok-elok la kan. Ni cakap bahasa paling aku menyampah ada tambah-tambah lak. Kot sikit-sikit takpelah juga, ni hampir semua ayatnya dok tambah sampai satu masa aku jadi bengong nak paham apelah budak ni nak cakap sebenarnya?

Tolonglah, ko dah la lelaki, nak cakap konon cakap manje berstylo, cukup menggelikan dan naik menyampah aku tengok. And one more thing, attitude bro kalo ko nak tanya orang lagi tua dari ko, behave la sikit janganlah macam something je aku tengok. Aku bukanlah jenis cepat tersentap, aku boleh diajak bergurau, jenis rilex cool, chill tapi tengok bendalah. Cakap pon jenis ayat memain, rasa nak tumbuk pun ada. Sori yeh, cakap jujur ni. Ubah ah style ko cakap ke tulis ke, tak payah la nak tambah-tambah perkataan yang dah sedia panjang. Its FUCKING irritating!!

p.s: buat sesiapa yang terasa sorry, sebab serojak bahasa-bahasa aku, aku tulis bukan dalam cara yang buat orang lain akan menyampah dan bukan orang tengok sebagai sampah.

4 comments:

cEro said...

org tu ingat dia in-trend kot ckap style camtu...
aku pon kdg tensen dgn 'perkataan pendek nk jadi panjang'

hans said...

hahahha
budak tu tulis apa bro?
sampai marah bebenor nampaknya nih

Review Filem : Khurafat Filem Pertama Syamsul Yusof Yang Aku Suka

Shukjessa said...

perkataan + ew/ww, huarghhh macam gampang je

SyafiQ Bleszynski said...

selalu aku rase pempuan yang banyak menambah2 ayat pelik2 bahasa2 pelik.. tak tau pulak kalau lelaki.. Kalau lelaki la, memang cam haram la.. manja2 tak bertempat.. agak2 r la kan. tak macho la buat memanja2 nih..hihihi

p/s : lama aku tak balas kunjungan ke sini.. :)