Followers

Sunday, January 9, 2011

Alah emak kawenkan aku

Harap maaf buat yg tunggu entry pasal "Cantik di mata lelaki", akan aku tulis selepas entry ni.

Entry kali ni aku nak tulis pendek je, sempena musim kawen yang tak putus-putus lagi dan menampakkan surutnya walaupun sekarang tengah musim banjir.

Kenapa ye, time kecik-kecik macam aku dulu susah sangat nak ikut parents pergi rumah orang kawen? Aku ingat lagi dulu, akak aku siap kena paksa pergi kalo tak nak kena tinggal rumah sorang-sorang. Then benda tu merebak kepada aku. So kalo ada kenduri kawen selalu yang perginya mak aku je la. 

Tapi lately semenjak aku dah baligh nih (baligh rumah tangga) asal ada aje kenduri kawen, bolehlah pergi makan. And paling menarik kadang-kadang tu craving gila dengan satu menu yang pada aku sangat legend la untuk mana-mana majlis orang kawen. Buat aku la, kalo menu ni takde bukan lauk orang kawen la. Lauk apa lagi kalo bukan ayam masak merah.

Kawen akak aku dulu, sebab aku tuan rumah so makan tengahari tu dah memang takde dalam kamus pon, so habis majlis baru nak mengadap nasi. Time tu la aku rasa aku dok telan ayam masak merah dengan bestnya since kontrak masak tu mak angkat aku. Lauk-lauk dia memang power punya. 

Tapi sayang ah sekarang ni lauk orang kawen dah terlalu versatile sampai aku tak nampak ni lauk orang kawen ke lauk kedai? 

Tak kesahlah tu, persoalan utama dalam entry ni kenapa bila umur makin meningkat, makin rajin nak pergi kenduri kawen? Haaa siapa boleh tolong jawabkan? 

p.s: ada 2 orang member kawen bulan ni je, upcoming ada lagi, aku yang terlebih excited apahal?

5 comments:

hans said...

nak amik berkat pengantin kut
ekekekeke

P/S : Siapa Yang Pernah Pergi Brunei? Apa Yang Seronoknya Di Sana?

Aliesya♥Amani said...

weyh!!!!ehehheh..
nie url blog aku tau..eheheh

Shukjessa said...

hans: mungkin, wahahah calon sudah ada ngak?

aliesya: tukar url baru ke?

sarah zulk said...

tu tanda tak lame lagi dah majlis sendri.. mesti suke la g usha kenduri org.. buat sumber idea untuk majlis sendri nnt nak wat tema ape... hehe..

Shukjessa said...

oo ye ke? tah tak terpikir lak pasal tema ke ape ke, sebab calon pon takde lagi huahahaha, tapi yang pasti kalo ade kenduri kawen agak lain la mood die compare mase zaman muda remaja dulu2.

kalo kawan2 kawen lagi la hepi bukan main, tatau kenapa haha